Berkenboom

Over Berkana

‘The most obvious Truth is hidden deep within, and only you will ever know it’

De naam voor mijn praktijk kwam intuïtief. Een dierbare kennis gaf mij een jaar geleden een hand gekerfde stenenketting met daarop het runensymbool* ‘B’ dat staat voor Berkana. Ruw vertaald betekent Berkana ‘Godin van de Berk’.

Het symbool staat o.a. voor: (weder)geboorte, groei, bevrijding, vruchtbaarheid, zuiverheid en nieuw begin.

De witte berkenboom resoneert sterk met de persoon die ik ben; het licht in het donker, de gewortelde boom die stevig staat maar wel flexibel blijft; de boom die tegen elke natuurramp opgewassen is, waarna ze gewoon weer verder groeit.

Het voelt krachtig dat ik het symbool nu als affirmatie mag neerzetten voor jou als coachee. 

*Het runenschrift (kortweg runen) is het oudst ons bekende schrift dat in Germaanse landen werd gebruikt. De runentekens werden, naast hun dagelijkse gebruik als schriftteken, ook als orakel voor het waarzeggen gebruikt: aan elk schriftteken is een magische betekenis toegekend.

‘The most obvious Truth is hidden deep within, and only you will ever know it’

The rune of the great mother, the earth goddess, ‘The Berkano’

Over mijn beeldmerk en logo

Ik ben trots met de ‘geboorte’ van mijn praktijknaam, beeldmerk en logo! Het werd een fijn, creatief proces om na de basis die ik met het symbool zelf had gelegd verder te sparren met Jochem van Buro Bros over hoe ik mijn praktijk aan de wereld wil laten zien. Met dank aan hem en mijn oudste dochter Noémi voor het mooie eindresultaat. 

Dat het symbool wit moest worden stond al snel vast. Wit staat niet alleen voor nieuw begin, sereniteit en zuiverheid, maar ook van de witte stam van de berkenboom, waar ‘Berkana’ voor staat. Het groen staat voor natuur in de breedste zin van het woord. Verder is groen de kleur van de hartchakra, van liefde en compassie. Voor mij de basis waar vanuit alles kan ontstaan en groeien.